De stewards hebben de protesten van Ferrari en Red Bull tegen de test van Mercedes met de Pirelli banden aangehoord. De FIA kan de zaak nu voorleggen aan het internationaal tribunaal.

De stewards van de FIA hebben naast de protesten ook naar het verhaal van Mercedes en Pirelli geluisterd. Volgens beide is de test met de banden volledig legaal. Red Bull en Ferrari denken daar echter anders over. Zij vinden het een extra testmogelijkheid. Dit is verboden tijdens het seizoen.

Nu de FIA de verhalen heeft gehoord, hebben ze de mogelijkheid de zaak voor te leggen aan het internationaal tribunaal. Indien zij zich erover buigen zal het vermoedelijk nog een tijdje duren voor er een concrete uitspraak is. Of er dus actie wordt ondernomen tegen Mercedes blijft voorlopig dus nog even de vraag.

De commotie rond Mercedes en Pirelli onstond nadat Red Bull erachter kwam dat de renstal in het geheim banden zou hebben getest voor de leverancier met de auto van 2013. Mercedes zou zo extra data over de banden kunnen verzamelen, wat Red Bull en ook Ferrari vervolgens oneerlijke concurrentie noemen.