Mick Schumacher reed vorige week tijdens de test in Bahrein zijn eerste meters in de Formule 1, nadat hij het weekend ervoor ook al zijn debuut maakte in de Formule 2. Iedereen was vol lof over de prestaties van de jonge Duitser. Of toch bijna iedereen, want voormalig Ferrari-teambaas Cesare Fiorio is sceptisch.

Fernando Alonso voorspelt hem een grote toekomst in de Formule 1, Ross Brawn omschrijft hem als ‘uitzonderlijk’. Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael, wordt overladen met lof. Maar Cesare Fiorio, voormalig teambaas van Ferrari, is kritisch over wat Schumacher junior momenteel overkomt. “Ik denk dat ze een ongelofelijk show met hem opvoeren,” zegt de Italiaan aan TuttoMotoriWeb.com.

Lees ook: In beeld: Mick Schumachers eerste meters voor Ferrari, ook Alonso terug in een McLaren

 

De voormalige Ferrari-teambaas is niet onder de indruk van Schumachers prestatie in de Ferrari tijdens de test in Bahrein. “Het is waar dat hij de tweede snelste tijd reed, maar op dat moment duwde niemand door. Verstappen was sneller dan Schumacher, en dat met twee compounds hardere banden,” analyseert Fiorio de prestatie van Schumacher.

“Tot nu toe ziet Schumacher er niet competitief uit, maar ze creëren wel een grote hetze rond hem,” gaat Fiorio verder. Hij laat ook zijn licht schijnen over de Duitser zijn eerste weekend in de Formule 2. “Hoewel hij in een zeer competitieve auto rijdt, eindigde hij de eerste race op de achtste plaats. In de sprint race startte hij vanaf pole position (als gevolg van de reserve grid), maar werd hij ook pas zesde.”

Lees ook: Weblog: Na de koningsklasse begint zaterdag met de Formule 2 ook de ‘prinsenklasse’