“Een vrijdag zoals zovelen”, omschrijft Red Bull-coureur Sebastian Vettel de eerste dag van het raceweekend in Sepang, waar zijn teamgenoot Mark Webber tot twee keer toe de snelste was.

Van hoogmoed is ondanks de snelste tijden echter geen sprake bij Red Bull. Hoewel het voor Vettel en Webber wellicht normaal is om de tijdenlijsten aan te voeren, blijven de heren met beide voeten op de grond staan.

“Het verschil is niet groot”, constateert Webber, die in de eerste training overigens 1.6 seconde ‘los’ was van de rest, maar in de middagsessie een marge van slechts vijf duizendste had ten opzichte van de nummer twee Jenson Button.

“Vooralsnog gaat het prima en bevind ik me in de buurt van de kopposities”, laat Webber dan ook optekenen. “Het zat dicht bij elkaar en het verschil zat ‘m vooral in wie er een vrije baan had en hoe goed KERS werkte, dus het ziet er goed uit”, luidt de voorzichtige conclusie van Webber, die verder aangeeft dat zijn KERS ‘het merendeel van de tijd’ goed werkte.

Ook Vettel, die in de ochtend een zeventiende tijd realiseerde en in de middag een vierde tijd reed, uit zijn tevredenheid op behoedzame wijze: “Het was een vrijdag zoals zovelen. We hebben veel ronden gereden en bijna alles kunnen doen wat we in de planning hadden staan, terwijl we geen grote problemen zijn tegengekomen.”

Volgens Vettel is het tenslotte lastig om te oordelen over hoe dicht de concurrenten van McLaren zijn eigen team genaderd zijn: “Het zat in de middag ogenschijnlijk dicht bij elkaar, maar je weet natuurlijk nooit van elkaar hoeveel benzine je aan boord hebt, dus we moeten maar afwachten hoe de verhoudingen morgen liggen”, zegt hij.