*

0

Formule1

Vragenvuur: Mark Webber
| Daan de Geus | Formule1

Vragenvuur: Mark Webber

Red Bull en Mark Webber hebben eerder vandaag bekend gemaakt nog een jaar met elkaar door te gaan. In een vraag-antwoord gesprek legt de coureur uit hoe en waarom hij voor contractverlenging heeft gekozen.

Mark, was het een makkelijke beslissing voor je om ervoor te kiezen om bij te tekenen bij Red Bull?
“Uiteindelijk wel. De afgelopen paar maanden zijn weliswaar behoorlijk spannend geweest, maar mijn wens om bij te tekenen bij Red Bull en met elkaar verder te gaan is altijd sterk geweest en heeft de doorslag gegeven. Ik kan het namelijk goed vinden met alle mannen en vrouwen die hier bij Red Bull rondlopen en werk graag met ze samen. Dat ik me hier zo goed op mijn plek voel, heeft een belangrijke weerslag op me en op hoe ik het achter het stuur van de auto doe, dus dat heeft zeker aan de contractverlenging bijgedragen.”

Wat vind je – behalve de mensen waar je mee samenwerkt – nog meer zo leuk aan het team?
“We hebben samen natuurlijk veel doorgemaakt. Ik loop hier al rond sinds Red Bull het team pas net in handen heeft en het is sindsdien behoorlijk veranderd. Het team moest van ver komen, maar is veel groter en succesvoller geworden. Desondanks slagen we er volgens mij nog steeds in een goede balans te bewaren tussen het ontzettend professionele team dat we aan de ene kant zijn geworden, en de relaxte en benaderbare renstal die Red Bull van origine is. Op een bepaalde manier is dit team eigenlijk één grote familie en ik denk dat ik daar goed bij pas.”

Hoe denk je over de samenwerking met het team en Sebastian Vettel?
“Ik kijk daar heel positief tegenaan. Sebastian en ik werken inmiddels al lange tijd erg nauw samen en het is voor ons allebei een goe partnerschap. Seb en ik zijn allebei harde werkers en onze samenwerking met de technische mensen binnen het team verloopt bovendien ook erg goed. Wat de directe teamstrijd met Sebastian betreft: we kwamen elkaar vorig jaar niet vaak tegen op het circuit, maar in 2009, 2010 en ook dit jaar weer wel. We leveren dan vaak mooie gevechten met elkaar. Voor het team is dat uiteraard mooi om te zien, maar tegelijkertijd ook enigszins zenuwslopend. Ik snap ook best dat het soms lastig voor het team is dat Seb en ik allebei vooraan meedoen, zeker aangezien we als coureurs natuurlijk ook aan onze eigen belangen moeten denken, maar we weten dat we voor hetzelfde team rijden en het ons werk is zoveel mogelijk punten te pakken voor Red Bull.”

Heb je er voordat je besloot je contract te verlengen eigenlijk nog over nagedacht je heil elders te zoeken?
“Ik heb gesprekken gevoerd met Ferrari, maar heb er voor gekozen om hier te blijven.”

Wat is het voordeel van een langer verblijf bij Red Bull?
“Ik ken iedereen zo goed dat ik zelfs weet welke maat schoenen ze dragen! Zonder grappen: ik weet van iedereen hoe hij of zij werkt en hoe de verschillende technische afdelingen in elkaar steken, hetgeen van heel veel waarde is voor een coureur. Ook buiten dat zijn er echter nog genoeg andere dingen die eraan hebben bijgedragen dat ik hier wil blijven.”

Is het gunstig voor je dat je je contractzaken al vroeg in het seizoen geregeld hebt?
“Ja, zeker, en het is ook fijn dat alle geruchten daardoor stoppen. Ik kan me nu namelijk volledig op het team en op het racen richten, hetgeen – vanzelfsprekend – erg belangrijk is. Daarnaast is het ook belangrijk dat het team zeker weet dat ik voor honderd procent achter ze sta en toegewijd ben, wat uiteraard ook het geval is.”

Wordt 2013 je laatste jaar in de Formule1 ?
“Deze vraag krijg ik al vier jaar lang continu te horen. Mijn antwoord is ook al vier jaar lang hetzelfde: in deze sport is je toekomst afhankelijk van je resultaten, dus mijn toekomst ligt in mijn eigen handen. Het is aan mijzelf om op de baan te laten zien dat ik vooraan mee kan doen.”

Dit interview is ter beschikking gesteld door het team van Red Bull.

Meer nieuws

Vorig bericht | 10-07-2012 - 13:08 Singapore denkt nog na over verlengen contract Lees het volledige bericht

Volgend bericht | 10-07-2012 - 15:56 Chilton en Haryanto rijden rookietest voor Marussia Lees het volledige bericht

Vorige Volgende

Reacties
  • Formule 1 nr. 15 is uit!
  • Formule 1 nr. 14 is uit!
  • Formule 1 nr. 13 is uit!
  • Formule 1 nr. 12 is uit!
  • Formule 1 nr. 11 is uit!
In de nieuwste Formule1:

Max Verstappen wint in Maleisië | Hamilton heeft titel voor het grijpen | Pech bij Ferrari | De racewortels van Gilles Villeneuve Bestel de nieuwste Formule1 Word abonnee

Formule1

GP Verenigde Staten 2017

Details

  • CircuitCircuit of the Americas

  • LocatieVerenigde Staten

  • Aantal rondes56

  • Afstand per ronde5,513 kilometer

  • Totale afstand308,405 kilometer

Circuit of the Americas