Pastor Maldonado denkt goed voorbereid te zijn op zijn debuutjaar in de Formule 1. De Williams-coureurs kan niet wachten tot het seizoen echt begint.

Hoe is de test in Barcelona verlopen?
“Een probleem met KERS kostte ons helaas een paar uur op de eerste dag. Maar het is beter dat dit soort problemen zich nu voordoen, dan tijdens een raceweekend. Daar is testen voor bestemd. We hebben verder een nieuw aerodynamicapakket uitgeprobeerd en voor Australië zit er nog meer in de pijplijn.”

Bevalt de overstap naar de Formule 1? Heb je het gevoel dat je progressie boekt?
“Ik voel me steeds comfortabeler in het team en geniet ervan om de auto af te stemmen op mijn rijstijl. Het gaat erg goed.”

Ben je fysiek in optimale vorm?
“Je bent nooit klaar met fitness en training. Ik doe veel aan hardlopen en let op mijn voeding, waardoor ik wat ben afgevallen. Hopelijk helpt me dat tijdens het seizoen.”

Heb je het gevoel dat er veel druk op je staat?
“Nee. Ik doe mijn best om alles onder de knie te krijgen en het team zo veel mogelijk te helpen. Ons doel is om het maximale te halen uit de FW33. Het is afwachten waartoe we in staat zijn, maar ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben. Ik krijg veel steun uit mijn thuisland Venezuala, maar dat ervaar ik als iets speciaals en niet als een last op de schouders. Ik wil gewoon mijn werk zo goed mogelijk doen en in de auto is dat het enige waar ik op let.”

Met welk gevoel benader je de eerste Formule 1-race uit je carrière?
“Het wordt een spannend moment voor mij. Ik race al jaren en heb er lang op gewacht om in een Formule 1-auto op de grid te mogen verschijnen. Ik probeer het te benaderen als elke andere race. Mijn doel is om de finish te bereiken en als het goed gaat, zie ik geen reden waarom ik geen punten zou kunnen pakken.”

En wat is je doelstelling voor het hele seizoen?
“Veel leren en snel zijn. Ik wil me blijven verbeteren.”

Dit interview is beschikbaar gesteld door de persafdeling van Williams.