*

Vrijdag van uitersten voor McLaren

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

4 jaar geleden

Vrijdag van uitersten voor McLaren
Racepictures

Het contrast tussen de twee McLaren-coureurs kon haast niet groter. Fernando Alonso werkte een probleemloze dag af, terwijl bij Jenson Button alleen maar pech te verwerken kreeg.

De ellende begon voor Jenson Button al vroeg in de eerste vrije training. Na amper een ronde zette hij de auto onbedoeld stil in bocht één met een elektronisch probleem. Dat probleem werd niet meer verholpen voor het einde van die sessie en dus kon Button in de avond pas weer de baan op. Ook tijdens die sessie werd Button gehinderd door technisch malheur. Het team ontving wisselende data van de Honda-krachtbron, waardoor het team zich herhaardelijk genoodzaakt zag Button binnen te roepen.

“Het was geen geweldige dag”, doet Button zijn verhaal met veel gevoel voor understatement. “Het is met name jammer omdat we beide auto’s weg wilden sturen met verschillende aerodynamische configuraties. Van enig vergelijken kwam door de problemen echter niks terecht. Hopelijk heb ik mijn portie pech voor de rest van het weekend nu gehad en kan ik morgen flink wat ronden rijden.”

Fernando Alonso
Alonso heeft op zijn beurt over zijn vrijdag eigenlijks niks te klagen. De zevende en de twaalfde tijd, daar doet de Spanjaard het wel voor: “Deze dag verliep uiterst soepeltjes en ik was te allen tijde zeer te spreken over de auto.”

“Natuurlijk is het nog maar vrijdag en ook al hebben we in China gezien dat de ene dag de andere niet is, we gaan morgen toch voor een goed resultaat. We hebben het ei van Columbus nog niet gevonden, maar we bewegen ons zeker in de goede richting. Helaas had Jenson niet zo’n goede dag en helaas zijn we daardoor veel informatie misgelopen, maar we zullen proberen dat morgen recht te zetten.”

Lees meer over

Alonso Button Mclaren