Lewis Hamilton heeft de smaak in India het snelst te pakken. Bij het vallen van de vlag duikt hij een halve seconde onder de tijd van de Red Bulls.

Niet verrassend zijn het de Force India’s en thuisrijders Karun Chandhok en Narain Karthikeyan die als eerste de baan op gaan. Ze moeten hun inspanningen echter al snel staken vanwege een rodevlagsituatie. Niet omdat iemand iets te hard van stapel is gegaan, maar doordat een hond het circuit onveilig maakt. Eerder op de dag gebeurde dat ook al tijdens een training in het bijprogramma en tussen de sessies door. Gelukkig blijven de heilige koeien wel op afstand.

Ondanks dat Pirelli een extra set banden ter beschikking mag stellen omdat het een nieuw circuit betreft, kijken de meeste coureurs zoals gebruikelijk de kat uit de boom. Het schoon rijden van de baan laten ze liever aan de anderen over. En terwijl het stof langzaam van de baan verdwijnt, wordt de waas boven het circuit steeds dikker. 

Fernando Alonso gaat met nog driekwartier te gaan voor het eerst serieus aan de bak, maar zijn optreden is van korte duur. Door een technisch probleem is hij genoodzaakt zijn Ferrari langs de baan te parkeren. Op een groot televisiescherm aanschouwt de Spanjaard gelaten de herhaling van zijn uitvalbeurt.

Op Timo Glock na is Lewis Hamilton de laatste man die op het tijdenscherm verschijnt, maar hij bewijst weinig tijd nodig te hebben om op snelheid te komen. Na slechts een paar rondjes zet hij al een 1:27.515 neer, bijna een volle seconde sneller dan zijn teamgenoot Jenson Button. Red Bull-coureurs Mark Webber en Sebastian Vettel weten het gat echter snel te dichten en duiken nipt onder Hamiltons tijd. De Brit slaat in de slotfase echter terug. 

Aan het eind van de sessie volgen de gele vlaggen elkaar rap op. Jaime Alguersuari beleeft een hachelijk moment als hij met hoge snelheid de controle over zijn Toro Rosso verliest, maar de schade blijft beperkt. Pastor Maldonado moet zijn hevig rokende Williams aan de kant zetten. Ook Felipe Massa en Sergio Pérez verlaten de baan, maar zij kunnen hun weg vervolgen.

Bekijk hier de volledige uitslag