*

VT1: Rosberg trakteert thuispubliek op P1

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

2 jaar geleden

VT1: Rosberg trakteert thuispubliek op P1
Racepictures

Nico Rosberg heeft in de eerste vrije training op de Hockenheimring de snelste tijd op de klokken gebracht. De Duitser bleef zijn teamgenoot en de beide Ferrari’s voor. Max Verstappen klokte de vijfde tijd en bleef daarmee teamgenoot Daniel Ricciardo voor.

Na de gebruikelijke installatieronden is het jarige job Fernando Alonso die als eerste een tijd op de klokken zet. De Spanjaard is meteen al sneller dan de snelste tijd in de vrije training van twee jaar geleden, toen de Formule 1 voor het laatst in Duitsland racete.

Die tijd van Alonso houdt uiteraard geen stand. Hamilton, Räikkönen, Ricciardo, Vettel en Rosberg zijn de mannen die zich in de eerste drie kwartier op enig moment bovenaan de tijdenlijst melden. Halverwege de sessie voert Rosberg de top drie, verder bestaand uit Vettel en Hamilton, aan. Max Verstappen staat op dat moment zevende, op 1.3 seconden van de kop.

Nico Rosberg maakt van de lege baan gebruik om zijn snelste tijd met een verdere anderhalve seconden aan te scherpen. Hij doet dit op de zachtste band van het weekend, de supersofts. Teamgenoot Lewis Hamilton, eveneens geschoeid op de roodgerande band, komt niet aan die tijd en het hetzelfde moet worden gezegd van ieder ander op de baan.

In het laatste kwartier testen de heren coureurs de duurzaamheid van de superzachte banden. Op gebruikte banden worden de tijden niet meer verbeterd. Zodoende sluit Nico Rosberg de eerste vrije training als snelste af, gevolgd door Lewis Hamilton en het Ferrari-duo Vettel/Räikkönen. Max Verstappen rijdt in de eerste vrije training de vijfde tijd, vóór Daniel Ricciardo.

Er doen zich gedurende de eerste vrije training weinig incidenten voor. Bottas zet zijn Williams in de hairpin een keer achterstevoren en Magnussen en Grosjean schieten even naast de baan, maar daar blijft het ook bij. Ook de twee Franse vrijdagcoureurs, Esteban Ocon namens Renault en Charles Leclerc namens Haas F1, kleuren netjes binnen de lijntjes.

Resultaten GP Duitsland 2016 – 1e Vrije Training

Ga naar alle GP Duitsland 2016 uitslagen