Sebastian Vettel moet ook tijdens de tweede vrije training genoegen nemen met de tweede stek. Ditmaal is het Jenson Button die hem met 1:23.399 te snel af is.

Het verschil is minimaal: 0.164. Het lijkt er dus op dat bij zowel McLaren als Red Bull de upgrades een succes zijn. Echter al te voorbarig mogen we nog niet zijn, het is immers slechts vrijdag.

Het is opvallend dat Button zo snel is, want aan het begin van de training klaagt hij over de radio nog over onderstuurproblemen. Dat heeft het team kennelijk snel opgelost. Zijn teammaat Lewis Hamilton vinden we terug als vierde. Nico Rosberg rijdt sterk met een derde tijd als resultaat, terwijl Kimi Räikkönen de topvijf completeert.

Opvallend is de veertiende stek van Fernando Alonso. De Spanjaard die in de eerste training nog het snelst was, relativeerde de effectiviteit van de nieuwe upgrades. Het is dus vooralsnog niet duidelijk hoe Ferrari ervoor staat, aangezien de elfde tijd van Felipe Massa ook weinig prijsgeeft.

Mark Webber was de eerste om een uitstapje te maken. In bocht vier dook hij het grind in. De Australiër kon zijn weg vervolgen maar zorgde voor veel stenen op het asfalt. Niet veel later volgde Sergio Perez op vrijwel identieke wijze zijn voorbeeld. Maar de meeste pech had Narain Karthikeyan.

Nadat de Indiër zijn wagen tijdens de eerste vrije training al moest afstaan aan Dani Clos, kampte de bolide opnieuw met problemen. De HRT kwam met een elektronisch probleem stil te staan waardoor hij morgen flink aan de bak zal moeten.

Bekijk hier de volledige uitslag