Charles Leclerc heeft de bloedhete tweede vrijdagtraining op de Hockenheimring als snelste afgesloten, voor teamgenoot Vettel en Hamilton. Pierre Gasly is echter degene die met de meeste aandacht ging lopen. De Fransman crashte bij het uitkomen van de laatste bocht, met behoorlijk veel schade aan zijn RB15 tot gevolg.

37° Celsius gaf de thermometer vanmiddag aan in Hockenheim, waarmee deze sessie voorlopig de warmste van het seizoen is. Mercedes lijkt daar in de openingsfase weinig last van de ondervinden, want het is Hamilton die de tijdstabellen leidt in het begin van de tweede trainingssessie.

Lees ook: VT1: Vettel noteert snelste tijd op bloedheet Hockenheim, kort probleem voor Magnussen

Na ongeveer een half uur is het Grosjean die plots naar voorlopig tweede plaats klimt. Op de zachte band rijdt de Fransman de tweede tijd, al heeft de top zes op dat moment nog geen gebruik gemaakt van de rode softband. Het leidt het begin van de kwalificatiesimulaties in. Tijdens die quali runs meldt Verstappen plots een gebrek aan vermogen. “Ik heb geen vermogen”, klaagt hij over de boordradio. “Nu werkt het weer wel,” vult hij vlak erna aan. Red Bull roept de Nederlander de pits in om het euvel op te lossen. Enkele minuten later kan hij zijn sessie verderzetten.

Ook problemen bij Mercedes. Net als in Oostenrijk lijken de Zilverpijlen tijdens de long runs last te hebben van de hoge temperaturen. Valtteri Bottas wordt naar binnen geroepen. “We moeten enkele flaps verwijderen,” krijgt de Fin te horen. De volgende met problemen is thuisrijder Nico Hulkenberg. De Duitser valt op het einde van de pitstraat stil, waardoor ook Lando Norris even vast komt te zitten.

Lees ook: Zet Wolff Bottas nog even snel op scherp? ‘Beslissen in zomerpauze over 2020 en erna’

Met een kwartier op de klok is het Pierre Gasly die uiteindelijk de meeste aandacht opeist. Bij het uitkomen van de laatste bocht verliest de Fransman de controle over zijn RB15. Hij belandt tegen de bandenmuur, met veel schade aan zijn wagen als gevolg. Voor hem zit de sessie er vroegtijdig op. Uiteindelijk rijdt Leclerc met een 1:13,449 de snelste tijd, Verstappen moet bijna zeven tienden toegeven op de vijfde plaats.

(Uitslag van de training onder de foto)

Ook de monteurs zoeken zoeken naar verkoeling in Duitsland. © Motorsport Images