*

VT1: Vettel noteert snelste tijd op bloedheet Hockenheim, kort probleem voor Magnussen

Laurens Stade

Laurens Stade

26 juli 2019 12:36

VT1: Vettel noteert snelste tijd op bloedheet Hockenheim, kort probleem voor Magnussen

Op een bloedhete ochtend in Hockenheim tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Duitsland noteerde Sebastian Vettel de snelste tijd met een 1:14.013. Bij de start van de sessie, die rustig begon met wat installatierondes, lagen de temperaturen al boven de 32 graden.

Na twintig minuten van weinig actie op de baan volgde een rode vlag nadat Kevin Magnussens auto stilviel. De Deen parkeerde zijn auto op de baan bij de Sachsenbocht. ”Ik heb geen vermogen meer”, meldde hij over de boordradio. De Haas-auto werd terug gesleept naar de pitstraat, maar het tekent de tegenvallende vorm van het Amerikaanse team. Na een korte onderbreking van zo’n vijf minuten werd de groene vlag weer gezwaaid. Magnussen meldde zich overigens al snel weer op de baan.

(Tekst loopt door onder de foto)

De Haas van Magnussen werd terug gesleept naar de pitstraat. Foto: Motorsport Images

Chaotische slotfase, Racing Point prima
Max Verstappen reed uiteindelijk 26 ronden en noteerde een vierde tijd. De Nederlander klaagde tijdens de sessie over de boordradio nog dat de medium banden snel oververhitten.

Kimi Räikkönen moest bij het inkomen van het stadiongedeelte een groepje van drie auto’s ontwijken, en klaagde dan ook over de boordradio: ”Wat zijn zij nou weer aan het doen?”, aldus de niet zo vrolijke Fin die slechts zeventiende eindigde.

Renault experimenteerde met de afstelling van de auto van Hülkenberg, maar hij was duidelijk over wat hij van de nieuwe afstelling vond. ”Ik denk dat we terug moeten naar de oude. Het voelt steeds slechter en slechter”, aldus de Duitser. Even later meldde hij over de boordradio dat hij geen grip had.

Meerdere teams hebben updates meegebracht naar Hockenheim, waaronder Racing Point. En de eerste indruk van de roze bolides is sterk, Stroll eindigde op een keurige negende en Pérez op de elfde plaats.

Met nog twee minuten te gaan was het Valtteri Bottas die een gele vlag-situatie veroorzaakte. Hij verremde zich in de Sachsenbocht, waar Vettel vorig jaar zijn winst vergooide. Kort daarna was het Daniel Ricciardo die in de eerste bocht Charles Leclerc nadeed van vorig jaar, door zijn auto 360 graden te spinnen. Beide konden hun weg weer vervolgen.

Lance Stroll pakte een keurige P9 tijdens de eerste vrije training in Hockenheim. Foto: Motorsport Images