In de tweede vrije training domineren de twee Mercedes-coureurs opnieuw. Nu is Lewis Hamilton is met 1:09.542 sneller dan teamgenoot Nico Rosberg.

De snelste tijd gaat in de openingsfase van de tweede stint via Sutil, Button, Kvyat, Räikkönen, opnieuw Button en Alonso naar de Mercedes-coureurs. Op de soft Pirelli is Hamilton met 1:10.460 net iets sneller dan Rosberg.

Dan wordt het tijd voor de super soft band en die scheelt een seconde.  In het eerste uur zetten alle coureurs een rondetijd neer op de supersoft . Lewis Hamilton rijdt de snelste tijd met 1:09.542, bijna twee seconden sneller dan in de ochtend. Nico Rosberg is de enige die in de buurt kan blijven. Alle andere coureurs finishen op bijna een seconde van het duo, met opnieuw Fernando Alonso de beste niet Mercedes-rijder. Achter Alonso rijden Bottas en Massa nagenoeg dezelfde tijd.

Veel coureurs maken uitstapjes in de eerste bocht of de snelle rechterbocht die leidt naar het opkomen van het rechte stuk. Sutil heeft het daar aan de stok met Grosjean. Niet voor het eerst trouwens, in Bahrein hadden de twee nadrukkelijk ruzie op de baan tijdens de kwalificatie. Of Sutil ziet de Lotus niet, of hij knijpt hem bewust af, met als gevolg dat hij zelf even de uitloopstrook op moet sturen.

In de slotfase zijn de meeste coureurs bezig met long runs op de soft die qua rondetijd beduidend langzamer is. De tijden worden niet meer verbeterd.
Iedereen legt relatief veel ronden af, ten minste 30. Nico Rosberg rijdt er zelfs 50, het meest van alle coureurs. Alleen Kamui Kobayashi heeft kennelijk problemen en komt niet verder dan 24 ronden – en een voorlaatste plaats. De twee Caterhams zijn de enige wagens die niet binnen drie seconden van de snelste tijd van Hamilton kunnen blijven.

Ten opzichte van de ochtendsessie vallen beide Force India’s weg uit de toptien, hun plaatsen worden ingenomen door de twee Red Bulls.