Lewis Hamilton is ook in de tweede vrije training voor de Grand Prix van China bovenaan geëindigd. Max Verstappen besloot de sessie ook op dezelfde plek als vanmorgen: hij werd vijfde.

Hamilton reed op ultrasofts een snelste rondetijd van 1:33,482. Hij bleef op het Shanghai International Circuit, waar het de laatste tien minuten lichtjes regende, nipt voor Kimi Räikkönen. Er zat zeven duizendsten van een seconde tussen beide coureurs. ’s Morgens was Räikkönen ook tweede, maar toen was het gat nog ruim drie tienden.

Ook de rest van de top vier zat erg dicht bij elkaar. Valtteri Bottas, de nummer drie, was drie honderdsten langzamer dan Hamilton. Sebastian Vettel zat op P4 een tiende achter de snelste tijd.

Verstappen ruim sneller dan Ricciardo
Max Verstappen reed bijna een seconde af van zijn beste rondetijd uit de ochtendtraining. De Red Bull-coureur liet een 1:33,823 noteren, waarmee hij drie tienden tekort kwam voor de eerste plek. Verstappen reed zijn persoonlijk beste tijd op de ultrasofts. Hij was ook ruim sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo, die in er geen perfect rondje uitgeperst kreeg en slechts negende werd.

Renault en Haas lijken in China het middenveld aan te voeren. Net als vanmorgen vulden zij achter Mercedes, Ferrari en Red Bull de top tien aan. Op Romain Grosjean na dan. Hij had in VT2 moeite met de balans, spinde en eindigde als negentiende.

Problemen waren er ook weer bij Lance Stroll. De Canadees worstelde met zijn Williams en ging net als Grosjean achterstevoren. Hij reed opnieuw de langzaamste tijd, 1,8 seconde achter teamgenoot Sergej Sirotkin,

De wheelgunproblemen die dit seizoen al vaker zijn voorgekomen, lieten zich ditmaal zien bij McLaren. Stoffel Vandoorne zette zijn auto in de slotfase van de training aan de kant omdat zijn rechter achterwiel niet goed vast zat.