Lewis Hamilton rijdt in de tweede vrije training zijn Mercedes opnieuw naar de snelste tijd. Teamgenoot Rosberg toont de suprematie van de Duitse formatie door de tweede tijd te noteren. Fernando Alonso volgt op gepaste afstand.

Voor de tweede vrije training hebben de testcoureurs hun auto’s weer teruggegeven aan hun teamgenoten, zijn de lichten langs de baan ontstoken en de zachte banden uit de warmers gehaald. Het beeld is vroeg in de sessie niet heel anders dan enkele uren eerder op de dag. Hamilton en Rosberg gaan naar buiten en staan bovenaan zodra ze een tijd op de klokken zetten.

Romain Grosjean luidt dan het moment in waarop de zachte banden van stal gehaald worden. Hele seconden worden van de snelste tijden van dat moment en van die van eerder op de dag gereden. Sergio Pérez meldt zich op de geelgeringde banden kortstondig op de eerste plaats, maar Nico Rosberg en Lewis Hamilton staan dat slechts kortstondig toe. Ze trekken een gat van een volle seconde naar de concurrentie.

Grote afwezige op de baan is lange tijd het complete team van Williams. Enige vorm van paniek in de garage blijft echter uit en dus lijkt het vooral een tactische keuze te zijn. Met nog een kleine drie kwartier te gaan maken Felipe en Valtteri Bottas zich klaar om zich alsnog te mengen in het strijdgewoel.

Max Chilton en Adrian Sutil zorgen voor langdurige gele vlaggen als ze hun Marussia en Sauber-bolides stil zetten naast de baan. Het zijn slechts kleine incidentjes in trainingen die verder heel rustig verlopen. Alleen Pastor Maldondao zorgt voor spektakel door zichzelf over de curbstones te lanceren. Het moment doet denken aan Fernando Alonso die vorig jaar op dezelfde wijze in Abu Dhabi zijn rug bezeerde.

Eigenlijk verloopt de tweede vrije training zoals je dat op voorhand zou verwachten. Mercedes voert het veld aan, terwijl de rest de posities daarachter verdeelt. Fernando Alonso rijdt de derde tijd, gevolgd door Ricciardo, Massa en Button. Sebastian Vettel komt na twee sessies niet verder dan de zevende tijd. De vele rechte stukken lijken Red Bull met hun gebrek aan vermogen parten te spelen.