Lewis Hamilton is ook in de tweede vrije training de snelste coureur. Nico Rosberg volgt op minder dan een tiende. Sebastian Vettel is weliswaar derde, maar moet zijn auto wel aan de kant zetten met een versnellingsbakprobleem.

Grosjean zet de eerste tijd van de sessie neer, gevolgd door Gutiérrez, Vettel en Verstappen. Max rijdt 1:43.337s op soft-rubber. Räikkönen duikt daar onder met vier tienden, zij het op supersofts. Hij verbetert tot 1:42.257, maar de tijden duiken echt naar beneden zodra de paarse band om is gelegd bij de meesten.

Vettel rijdt 1:41.130, waarna Rosberg twee tienden sneller rijdt. Op zijn beurt snoept Hamilton weer acht honderdsten van Rosbergs tijd af: 1:40.940 om 1:40.861. Verstappen en Ricciardo volgen op een halve seconde van Hamilton. Slechts één duizendste van een seconde scheelt de twee Red Bull-coureurs.

Jenson Button moet lang geduld hebben voor hij de baan op kan, maar als hij gaat nestelt hij zich in de middenmoot. Alonso is elfde, Button twaalfde. Het gat tussen hen tijden is wel een halve seconden.

De tijdenlijst is een aardige weergave van het seizoen, met uitzondering dan van Toro Rosso. Vooraan de twee Mercedes-coureurs, dan Ferrari en Red Bull op de plaatsen 3 tot en met 6. De toptien wordt gecompleteerd door Force India en Williams. McLarens is het zesde team, Haas het zevende. Dan volgen de lelijke eendjes Renault, Sauber en Manor.

Grosjean moet met een probleem binnenkomen, zijn sessie is voortijdig ten einde. Dat geldt ook voor Vettel, die vlak bij de pitingang stopt met vermoedelijk een versnellingsbakprobleem. Dat betekent dat de Duitser een gridstraf boven het hoofd hangt, indien de bak vervangen moet worden.