Kimi Räikkönen heeft de snelste tijd genoteerde in de tweede vrije training voor de Grand Prix van België. Max Verstappen is vierde, achter het Mercedes-duo Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Daniel Ricciardo, die het grootste deel van de ochtendsessie moest missen door motorproblemen, gaat als eerste de baan op. Ook Stoffel Vandoorne is van zins zo snel mogelijk verloren tijd goed te maken. De eerste snelle tijden komen echter van Ferrari, waarbij vooral Kimi Räikkönen meteen veel indruk maakt.

Lewis Hamilton slaagt er toch in nipt onder de tijd van Räikkönen te duiken, terwijl Valtteri Bottas zich tussen de Ferrari’s nestelt. Max Verstappen komt wat later op gang, en neemt een iets te wijde lijn door Pouhon, maar sluit dan toch op de vijfde plaats, op iets minder dan een seconde van Hamilton en een kwart tel voor zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

Terwijl de Saubers van Marcus Ericsson en Charles Leclerc kortstondig tussen de Red Bulls komen, herovert Räikkönen permanent de koppositie op Hamilton. Sergio Pérez klimt naar de zevende plaats, op een halve seconde van Ricciardo. Het gaat naar Carlos Sainz op de achtste plek bedraagt nog eens acht tienden. Verstappen wipt over Vettel heen naar de vierde plaats. Vandoorne eindigt helemaal onderaan.