*

VT2: Ricciardo blijft Räikkönen en Verstappen voor

Eelco den Boer

Eelco den Boer

27 april 2018 16:33

VT2: Ricciardo blijft Räikkönen en Verstappen voor
Sutton Images

Daniel Ricciardo sluit de eerste trainingsdag af bovenaan de tijdentabel. De Red Bull-coureur was nipt sneller dan de Ferrari van Kimi Räikkönen en zijn eigen teamgenoot Max Verstappen.

Verstappen kan pas na een klein half uur aan de tweede training beginnen. De Red Bull-monteurs zijn bij aanvang van de sessie nog bezig de schade te herstellen van zijn schuiver in de ochtendtraining. Eenmaal op de baan schiet hij direct even rechtdoor, maar ditmaal zonder schade.

Teamgenoot Daniel Ricciardo heeft op dat moment de snelste tijd in handen, voor de Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton. En de Australiër breidt zijn voorsprong steeds verder uit, via een halve seconde naar driekwart tel.

Kimi Räikkönen komt wel dicht in de buurt van Ricciardo, maar de Ferrari-coureur strandt op 0,069 seconden. Terwijl ook Verstappen de aansluiting vindt, op iets meer dan een tiende van Ricciardo.

McLaren-coureur Stoffel Vandoorne blijft na een lichte touche met de muur op de voorlaatste plaats steken. Marcus Ericsson sluit de rij, nadat zijn sessie al vroegtijdig tot een einde is gekomen door technische problemen.

Gerelateerd