Daniel Ricciardo was ook in de tweede vrije training in Singapore het snelst. Zijn Red Bull-teamgenoot Max Verstappen reed de tweede tijd, Lewis Hamilton was derde.

Alsof het een spelletje tikkertje was, zo snel ging het om-en-om tussen Verstappen en Ricciardo in het begin van de tweede training, elkaar razendsnel afwisselend bovenaan de tijdenlijst.

De Red Bull-rijders onderstreepten zo dat hun team er goed bij lijkt te zitten op het Marina Bay Street Circuit, waar de uiteindelijke rangschikking van VT2 na het eerste halfuur werd bepaald.

Met zo’n 35 minuten op de klok kreeg Ricciardo een tijd van 1:40.852 op de stopwatch. De Australiër verstevigde daarmee de eerste plek die hij sowieso al in handen had en stond deze ook niet meer af.

De voorsprong waarmee Ricciardo in VT2 bovenaan bleef, 0.556 seconde, was wellicht wel enigszins vertekend. Verstappen maakte in zijn laatste vliegende rondje namelijk licht contact met de muur.

Mercedes-coureur Hamilton was derde, op zeven tienden, maar de top drie had er wellicht anders uitgezien als Ferrari-rijder Sebastian Vettel halverwege de sessie de muur niet had geraakt.

Vettel had geen vlekkeloze sessie.

Op hetzelfde punt waar Verstappen de barrière eerder toucheerde, deed Vettel dat een stukje harder en wilder dan de Nederlander, juist terwijl hij met een vliegende ronde bezig was.

Vettel, die net in de eerste sector de snelste tijd had neergezet, maakte zijn rondje dus niet af en eindigde de training uiteindelijk op P11, met een eerder gereden – niet representatieve – tijd op softs.

Achter Ricciardo, Verstappen en Hamilton was het nu Valtteri Bottas die vierde was. De Mercedes-coureur had een wat slordige sessie, met wat uitstapjes en contact met de muur bij bocht drie.

Nico Hülkenberg was vijfde voor Renault, maar moest zijn auto op last van het team wel voortijdig de pits in sturen vanwege ‘een klein probleem’. De McLaren-coureurs waren zesde en zevende.

Behalve dat we Vettel terugvinden op de eerder genoemde elfde plek, eindigde zijn teamgenoot Kimi Räikkönen – die wel op ultra softs onderweg was geweest – op P9.

De heren coureurs zochten de grens verder duidelijk meer op in de tweede training, zeker halverwege, toen de kwalificatiesimulaties werden afgewerkt.

Het opzoeken van de limiet was ook zeker te zien, met behalve Vettel en Verstappen ook Fernando Alonso, Lance Stroll (meerdere keren), Jolyon Palmer en Kevin Magnussen die de muur raakten.

Grote problemen bleven uit, al was er halverwege de sessie wel kortstondig een virtual safety car nodig om de baan schoon te maken en enkele brokstukken op te ruimen.