Net als in de ochtendsessie noteert Daniel Ricciardo ook in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Hongarije de snelste tijd. De Red Bull-coureur blijft Sebastian Vettel en Valtteri Bottas voor.

De coureurs staan niet bepaald te popelen om weer de baan op te gaan. Terwijl Marcus Ericsson bijvoorbeeld nog van het zonnetje geniet en Lewis Hamilton zijn vader rondleidt door de pitbox, verzorgt Kimi Räikkönen de aftrap. Sebastian Vettel gaat echter nog net even iets rapper rond. Max Verstappen nestelt zich ertussenin, terwijl Valtteri Bottas zijn Mercedes naar de snelste tijd stuurt.

Lewis Hamilton sluit achter Bottas en Vettel aan op de derde plaats, ondanks een ‘fluitend geluid’ uit zijn motor. Even later verdringt hij zelfs Bottas van de koppositie. Verstappen volgt in zijn spoor. Ricciardo is Hamilton even te snel af, maar de Brit herovert snel de kop. Hij rukt zich een halve seconde los van de Red Bulls. Ricciardo weet die achterstand nog te halveren.

Kevin Magnussen en Jolyon Palmer blijven het langst in de pits hangen. Hun auto’s liepen schade op in de eerste vrije training. Palmer deed dat zelf door iets te wijd en te hard over de kerbs te gaan. Magnussen zag hoe testrijder Antonio Giovinazzi zijn Haas hardhandig in de bandenstapels parkeerde.

Räikkönen stapt als eerste over de supersofts en komt daarmee tot de tweede tijd, op twee tienden van Hamilton. Vettel duikt wel direct onder de tijd van Hamilton. Räikkönen heeft daar een extra rondje voor nodig en is ruim een tiende langzamer dan zijn teamgenoot. Bottas komt, eveneens op supersofts, tussen de Ferrari’s terecht.

Terwijl Felipe Massa een omweg neemt door een uitloopzone, valt Räikkönen stil. Met behulp van instructies over de boordradio kan hij toch doorrijden naar de pits. Ricciardo heeft totaal geen last van problemen en verbetert de beste tijd. Ondertussen draait Massa nog maar een pirouette. Hij kan zonder schade zijn weg vervolgen.

Dat kan Pascal Wehrlein niet zeggen, na een zware crash in bocht 11. De Duitser kan uitstappen, maar wordt volgens procedure naar het medisch centrum gebracht ter controle. Wanneer de Sauber is geborgen en de banden weer zijn opgestapeld, wordt de sessie hervat met nog iets minder dan een half uur op de klok.

Jolyon Palmer zorgt even later voor nog een rode vlag. Hij eindigt zijn sessie wederom met veel schade na een spin in de laatste bocht. Ricciardo sluit ook de tweede training als snelste af. Ferrari en Mercedes wisselen elkaar daarachter af, met Vettel en Bottas voor Räikkönen en Hamilton. Verstappen is zesde.