*

VT2: Rosberg ook snelst in tweede training

Linda van der Heide

Linda van der Heide

3 juli 2015 15:39

VT2: Rosberg ook snelst in tweede training
Sutton Images

Nico Rosberg heeft ook de tweede vrije training naar zijn hand gezet. Hoewel hij niet helemaal tevreden was, had teamgenoot Lewis Hamilton veel grotere problemen de auto naar zijn hand te zetten. Hij eindigde ‘slechts’ als vierde, achter beide Ferrari-coureurs.

Er is gelijk veel actie in de tweede vrije training. Marcus Ericcson zet als eerste een tijd neer, maar moet al snel zijn meerdere erkennen in Carlos Sainz. Rosberg klaagt ondertussen over zijn versnellingsbak, waarna het team gerust stelt door te bevestigen nog een aantal aanpassingen te doen. Max Verstappen maakt van het moment gebruik zijn teamgenoot af te troeven, maar zakt terug in de rangorde als de Mercedes-coureurs weer de baan op komen.

Grindbak

Als Romain Grosjean na een kwartier zijn Lotus in de grindbak parkeert wordt de sessie stil gelegd. De Fransman gaat rechtdoor in Luffield. Zijn poging zijn weg te vervolgen strandt in het grind, waar hij volledig ingegraven staat. Op de boordradio horen we een boze Grosjean schreeuwen dat er iets mis ging aan de achterkant van de Lotus: “Completely inconsistent, completely inconsistent!” Het zit de Fransman niet mee. De eerste vrije training stond hij zijn wagen af aan Jolyon Palmer waardoor zijn voorbereiding niet ideaal is.

Niet veel later duikt ook Alonso de grindbak in. Op precies dezelfde plek als de Lotus, maar in tegenstelling tot Grosjean kan hij verder. Het publiek applaudiseert en joelt als hij na flink wat ploegen de wagen weer de baan opstuurt. Dat het nog steeds niet lekker gaat met de McLarens blijkt wel uit het commentaar van Button. Hij zegt dat er iets niet klopt. Hij noemt de auto onvoorspelbaar en pretty horrible.

Code rood

Na een half uur worden de medium-banden eronder gemonteerd voor kwalificatiesimulaties. Rosberg en Vettel zijn de eerste die dat doen en nemen zodoende ook de eerste (1:34.155) en tweede stek (1:34.522) in. Hamilton is dan derde. Kvyat is verrassend snel en zet op de hardere band de vierde tijd neer, gevolgd door Verstappen, Sainz en Maldonado.

Ondertussen is het teamhard aan het werk de Lotus van Grosjean op te lappen. En Grosjean helpt waar hij kan. Hij is druk aan het poetsen. Hij wil duidelijk zo snel mogelijk weer naar buiten. En met nog twintig minuten te gaan, is de Lotus paraat.

Rosberg gaat dan nog steeds aan kop, met Räikkönen op de tweede plek voor teamgenoot Vettel. Hamilton is vierde en niet tevreden. “The car is all over the place”, zegt hij. Gevolgd door: “I can’t go faster than I am now.”

Door code rood veroorzaakt door Mehri – die ook in Luffield in het grind belandt – kan niemand zijn tijd verbeteren. Maar de Marussia is snel weg getakeld waarna er, met nog iets meer dan tien minuten te gaan, niets meer verandert in de top vier. Max verstappen eindigt als zevende en kan terugkijken op een goede long run.

Resultaten GP Groot-Brittannië 2015 – 2e Vrije Training

Ga naar alle GP Engeland 2015 uitslagen