Nico Rosberg laat op de eerste dag in Bahrein zien in vorm te zijn. De kersvers Grand Prix-winnaar noteert de snelste tijd op de vrijdag. Red Bull zit er goed bij op de plaatsen twee en drie.

 

Ten opzichte van de eerste vrije training zijn er een paar dingen gewijzigd. Valtteri Bottas heeft voor de tweede vrije training weer plaats gemaakt voor Bruno Senna. Lange tijd was het onzeker of Force India überhaupt de baan op zou gaan, nadat het team had aangegeven op tijd het circuit te willen verlaten, om zo onrust buiten de baan te vermijden. Uiteindelijk is het Indiase team helemaal niet meer actief in de middag.

 

Op zoek naar een juiste afstelling voor de race, zijn de deelnemers in het begin allemaal onderweg op de medium banden. Pastor Maldonado is dan de eerste die het probeert op zachte banden. Hiermee rijdt hij in eerste instantie naar de zevende tijd.

 

Slechts weinigen volgen Maldonado’s voorbeeld, aangezien de meeste coureurs lange stints afwerken op de medium banden. Heel erg hard wordt er dan ook niet gereden.

 

Nico Rosberg duikt met zijn Mercedes als eerste onder de tijd die Hamilton in de ochtend als snelste tijd liet noteren. Halverwege is deze 1.32.916 nog altijd de snelste tijd. Webber, Vettel, Schumacher, Kobayashi en Alonso volgen.

 

De Ferrari’s hebben zichtbaar moeite met het vinden van een goede balans in de auto. De achterkant van de rode bolide’s oogt erg nerveus. Fernando Alonso en Felipe Massa kunnen in het middenveld dan ook weinig indruk maken.

 

Na negentig minuten wordt Rosberg als snelste afgevlagd. Zijn vroege run bleek snel genoeg voor de eerste plaats. Beide Red Bulls maken de topdrie compleet, met Mark Webber voor Sebastian Vettel. De eerste McLaren is dan te vinden op plaats vier in de persoon van Lewis Hamilton, gevolgd door Schumacher en Button. Kobayashi, Alonso, Grosjean en Sergio Pérez tekenen voor plaats zeven tot en met tien.

 

Klik hier voor de volledige uitslag