Felipe Massa sluit de eerste trainingsdag in Delhi als snelste af. Hij is een fractie sneller dan Sebastian Vettel. De topdrie wordt gecompleteerd door Fernando Alonso.

De baan is iets minder stoffig en de lucht wat minder heiig als het licht op groen gaat voor de tweede training. Jerome D’Ambrosio is ditmaal de eerste coureur op de baan. Hij is ook als eerste klaar na een zware crash halverwege de sessie. De auto is afgeschreven, maar de Belg is gelukkig ongedeerd. 

Pastor Maldonado heeft weinig plezier van zijn verse motor. Na zeven rondjes spint hij in bocht negen van de baan. De Williams moet, net als vanmorgen, worden weggetakeld. Nadat de auto is teruggebracht in de pits, kan hij zijn werkzaamheden vervolgen. 

Niet lang na de spin van Maldonado noteert Lewis Hamilton de snelste tijd. Ditmaal heeft hij in tegenstelling tot vanmorgen wel gewacht tot de gele vlaggen verdwenen waren. 

Jenson Button heeft wat langer om grip te vinden. In een van de snelle bochtencombinaties schiet hij even rechtdoor en even later mist hij een rempunt. Maar uiteindelijk vindt hij toch de aansluiting met teamgenoot Hamilton. Al nestelen Fernando Alonso, Mark Webber en Felipe Massa zich tussen de twee McLarens.

De Ferrari’s steken vervolgens Hamilton voorbij. De voorvleugel van Felipe Massa klappert aan het einde van het lange rechte stuk alle kanten op, maar het lijkt de Braziliaan weinig tijd te kosten. Hij duikt een tiende onder de tijd van Vettel. 

Terwijl Jaime Alguersuari klaagt over ‘vreemde gevoelens’ in zijn auto, heeft teamgenoot Sebastien Buemi blijkbaar nergens van last. De Zwitser doet lang met de besten mee, maar valt aan het einde iets terug wanneer de Renaults en Force India’s op gang komen. 

Mercedes richt zich uitsluitend op lange runs voor de race. Nico Rosberg en Michael Schumacher staan daardoor slechts op plaats 19 en 21.

Bekijk hier de volledige uitslag