Mercedes domineerde lange tijd de derde vrije training tot Fernando Alonso in de slotfase het feestje verstoorde. Met zijn 1.35.391 is hij een dikke halve seconde sneller dan teammaat Felipe Massa die er opnieuw goed bij zit.

Bianchi en Gutierrez zijn de eersten om de baan op te gaan, maar Charles Pic is de eerste die een tijd noteert. Die overigens snel verbeterd wordt door zijn teammaat.  Giedo van der Garde voert daarmee het eerste kwartier de tijdenlijst aan. Omdat er op dat moment nog maar weinig rijders op de baan zijn, zegt het natuurlijk niets maar chauvinistisch als we zijn is het toch mooi om onze landgenoot even aan kop te zien.

Daarna is het stuivertje wisselen tussen Pérez, Grosjean, Räikkönen, Rosberg en Hamilton. Lange tijd zijn het de Mercedes-coureurs die de dienst uitmaken, tot Alonso in de slotfase op de zachte banden op jacht gaat. Even moet hij teammaat Massa voor zich dulden, maar de Spanjaard stelt al snel orde op zaken.

Lewis Hamilton neemt de derde plaats in achter de Ferrari-coureurs. Teammaat Rosberg zien we pas terug op de veertiende plek omdat hij de slotfase van de training noodgedwongen in de garage doorbrengt.

Verrassend is het goede optreden van Adrian Sutil die de zesde tijd klokt. Giedo van der Garde is aan het eind van de sessie terug gezakt naar de laatste plaats.

Bekijk hier de volledige uitslag