Red Bull mag met Max Verstappen dan ook de laatste vrije training als snelste afsluiten, Ferrari en Mercedes zijn niet ver weg. De top drie blijft binnen 0.150 seconde van elkaar.

Het duurt even voordat de training echt los komt. Zo duurt het ruim elf minuten voordat er überhaupt een tijd op de klokken wordt gezet. Vreemd is dat niet, omdat er na de training niet meer in daglicht wordt gereden en de omstandigheden dus niet heel erg representatief zijn voor de rest van het weekend.

Het is Valtteri Bottas die het stilzwijgen op de tijdenlijsten doorbreekt, maar al gauw zijn het de wat sneller geachte Ferrari’s die de Fin van één van de twee eerste tijden afhouden. Hamilton meldt zich daar wel kortstondig tussen, waarop Kimi Räikkönen snel orde op zaken stelt en de tweede plaats herovert.

Ferrari mag dan snel zijn, maar kan bij lange na niet tippen aan Red Bull. Dat maakt Max Verstappen op niet mis te verstande wijze duidelijk als hij na een klein halfuur met bijna een seconde onder tijd van Sebastian Vettel duikt. Daniel Ricciardo onderstreept de weekenddominantie door aan te sluiten op twee tienden van de Nederlander.

Het is ongeveer op hetzelfde moment dat Marcus Ericsson een code rood teweeg brengt. Een onschuldige spin tussen de betonnen muren zorgt ervoor dat de Zweed wat koolstoffragmenten achterlaat op de baan. De tijd loopt echter door en als de lichten weer op groen springen, resteren er nog negentien trainingsminuten.

In een kleine optocht gaan de heren coureurs op jacht naar snelle tijden, waarbij Sebastian Vettel zich niet zomaar neer lijkt te leggen bij de dominantie van Red Bull. Hij knabbelt drie tienden van de tijd van Verstappen. Iets daarachter baart Fernando Alonso opzien met de vierde tijd, nadat hij het merendeel van de sessie binnen was blijven staan.

Waar Max Verstappen in de jacht naar de snelste tijd erin slaagt Vettel terug te verwijzen naar het tweede plan, gaat teamgenoot Daniel Ricciardo iets over de limiet en schuurt hij zijn RB13 tegen de betonmuren. Niet veel later toont ook de auto van Verstappen zich niet onverwoestbaar, als Verstappen te kennen geeft dat de auto ‘uit zichzelf schakelt’.

De snelste tijd van de sessie staat dan echter al en blijft tot het eind van de training staan. Ferrari’s Sebastian Vettel en Lewis Hamilton komen niet aan de tijd van Verstappen, die zich wel weer op de baan weet te melden.