Sebastian Vettel zit in de laatste vrije training de snelste tijd op de klokken. De Red Bull-coureur is het hele weekend al snel dus weinig verrassend is dit resultaat niet.

En toch leek het er lange tijd op dat niet Vettel, maar Pastor Maldonado de vrije training als snelste zou afsluiten. Pas in de laatste minuut zet Vettel zijn tijd van 1:23.168 neer. De Williams-coureur is slechts 0.168 seconde langzamer.

Kamui Kobayashi sluit de sessie als derde af. Wat een geweldige startopstelling zou dat zijn. Maar gezien de posities van de smaakmakers van dit seizoen, zal het er vanmiddag hoogst waarschijnlijk compleet anders uit zien.

Waar we Webber nog terug zien op de vierde stek, gevolgd door Pérez en Alonso, moet Button genoegen nemen met de achtste tijd. Räikkönen is negende, Rosberg tiende en Massa elfde. Hamilton komt in zijn snelle ronde in het verkeer terecht en komt zodoende niet verder dan de zestiende stuk, gevolgd door Schumacher als zeventiende.

Romain Grosjean legt helemaal geen snelle ronde af door een probleem met de benzinedruk. Hij is niet de enige die stilvalt, ook Timo Glock moet zijn auto aan de kant zetten.

Bekijk hier de volledige uitslag