Lewis Hamilton is ook tijdens de derde training het snelst. De Engelsman presteert altijd goed op de Hungaroring en hoopt voor de zomerpauze teamgenoot Rosberg in een rechtstreeks duel te kunnen verslaan. Met zijn tijd van 1:24.048 was hij tijdens VT3 slechts 0.047 tienden sneller. Dat belooft wat voor de kwalificatie vanmiddag.

Nico Rosberg is de eerste om een tijd te zetten: 1:26.374 en hoewel Hamilton een poging doet bij zijn teamgenoot aan te haken, lijkt de Engelsman opnieuw met remproblemen te kampen. “Ik lijk de auto niet te kunnen stoppen”, roept hij over de radio naar het team. En dus zijn het de Scandinaviërs Bottas en Magnussen die in het eerste deel van de sessie de topdrie compleet maken.

Die positie van Bottas verrast, omdat Williams verwacht op de Hungaroring minder competitief voor de dag te komen, dan de afgelopen races. “We weten dat het hier moeilijker zal worden om de Red Bulls en Ferrari’s voor te blijven. De onderlinge verschillen zijn erg klein dus het zal erg close worden. We weten dat het niet zo makkelijk zal zijn als op sommige andere circuits, maar we zullen ons best doen opnieuw vooraan te eindigen”, verklaarde Bottas na afloop van de vrijdagtrainingen.

Na twintig minuten zet Bottas echter de snelste tijd: hij is 0.052 seconden sneller dan Rosberg. Een marginaal verschil, waarna Ricciardo de eerste is om onder de 1 minuut 25 te duiken. Alonso is vervolgens nipt sneller, waarna Hamilton zijn visitekaartje afgeeft met een 1:25.682. Op de zachte band wordt die tijd snel verbeterd en wat opvalt is dat de Ferrari’s het net als vrijdag goed doen, evenals de Red Bulls maar dat Bottas – ondanks Williams’ terughoudendheid over hun kansen – goed mee kan komen. Echter, ook deze training staat er geen maat op de Mercedes-coureurs die als een en twee eindigen.