*

VT3: Leclerc opnieuw de snelste, Verstappen tweede en stewards streng op track limits

Laurens Stade

Laurens Stade

27 juli 2019 13:03

VT3: Leclerc opnieuw de snelste, Verstappen tweede en stewards streng op track limits

In de laatste vrije training noteerde Charles Leclerc opnieuw de snelste tijd, 1:12.380. Ferrari heeft daarmee in alle vrije trainingen dit weekend de snelste tijd gezet. Max Verstappen eindigde op de tweede plaats, terwijl Valtteri Bottas klaagde over problemen met de motor en de stewards streng waren op de track limits.

De sessie begon uiterst rustig: na tien minuten stond er slechts één tijd genoteerd, door Daniel Ricciardo. Daarna kwamen er steeds meer coureurs de baan op om, gezien de weersverwachting, misschien voor de laatste keer op een droge baan te rijden.

Max Verstappen eindigde de sessie op de tweede plaats met een 1:12.548. De Nederlander zette daarmee zijn Red Bull tussen de beide Ferrari’s in.

Valtteri Bottas meldde over de boordradio dat er iets mis is met de motor wanneer hij het stadiongedeelte binnenreed. Dat was te zien, omdat hij zich daar een aantal keer verremde. Gisteren overkwam het hem ook al in de Sachsenbocht, maar toen moest hij een ritje door de grindbak maken. De Fin sloot de sessie als vierde af, zijn teamgenoot Hamilton reed een tegenvallende zesde tijd.

Valtteri Bottas meldde problemen met zijn motor, maar zette desondanks de vierde tijd neer. Foto: Motorsport Images

Track limits
Een opmerkelijk momentje tussen de twee Fransmannen. Romain Grosjean reed langzaam in het stadiongedeelte om ruimte te maken voor zijn snelle ronde. Pierre Gasly sloot achter hem aan omdat er een snellere coureur langs moest. Daarna gaat Gasly weer op het gas, maar Grosjean doet dat ook en rijdt bijna tegen Gasly aan. Ze komen er beide zonder kleerscheuren weg.

Grosjean meldde richting het einde van de sessie dat er problemen zijn met zijn motor. Zijn team zag niet waar het probleem zit en vroeg hem wat hij voelt. ”Er voelt iets niet goed met de aandrijfas”, aldus de Haas-coureur.

Daniil Kvyat zag zijn snelste tijd afgenomen worden door de stewards, omdat hij de track limits in de eerste bocht had overschreden. Zijn teamgenoot Alexander Albon overschreed de track limits in de laatste bocht, en dus werd ook zijn tijd afgepakt. Het was meteen een waarschuwing voor de coureurs dat de stewards er tijdens de kwalificatie goed op gaan letten.

Ook Lewis Hamilton werd het slachtoffer. Hij zette de vierde tijd, maar ging te wijd door de laatste bocht en eindigde daardoor slechts zesde.

(Uitslag van de training onder de foto)

Daniil Kvyat zag zijn tijd ontnomen worden door het overschrijden van de track limits. De Rus eindigde op een teleurstellende P17. Foto: Motorsport Images