Nico Rosberg flikt het weer. De Duitser zet met het vallen van de vlag de snelste tijd neer: 1:31.487. Daarmee stoot hij teammaat Hamilton naar de tweede stek.

Kimi Räikkönen is de eerste om in de laatste vrije training een tijd op de klokken te zetten: 1:34.367. Maar al snel gaat Pérez daar onderdoor. Het is
Bottas die de Mexicaan van de eerste plek dringt.

Niet lang daarna zien we de McLaren-coureur langzaam over de baan rijden, met een kapotte linker achterband. De stukken rubber vliegen in het rond. Over de radio verklaart hij dat zijn band geëxplodeerd is. De sessie is veertien minuten oud als die stil gelegd wordt. Zes minuten later is de rotzooi opgeruimd en wordt de code rood opgeheven. Het is Webber die vervolgens de snelste tijd (1:32.369) op de klok zet.

Hamilton snoept er 0.052 seconden van af. Maar al snel stelt Webber weer orde op zaken. Twee minuten later duikt Hamilton er weer onder door.

Met nog vier minuten op de klok probeert Sergio Pérez uit alle macht een goede tijd neer te zetten. Hij wil te veel en schiet bij Chapel van de baan. Hij kan overigens zonder schade zijn weg vervolgen.

Hamilton lijkt de sessie als snelste af te sluiten. Maar teammaat Rosberg verpest het feestje voor hem door 0.146 seconden sneller te zijn. Met Vettel en Webber op drie en vier zit Red Bull er ook goed bij.

Giedo van der Garde zien we terug op de 22e stek. Hij heeft deze ochtend een nieuwe achtervleugel getest.