Nico Rosberg heeft op het circuit van Interlagos ook in de derde vrije training de snelste tijd laten noteren. De Mercedes-coureur troeft teamgenoot Lewis Hamilton en de beide Williams af.

De eerste twintig minuten gebeurt er weinig bijzonders op het Autódromo José Carlos Pace. Jean-Éric Vergne en Sergio Pérez komen als eerste de baan op, in de hoop de tracktime die ze gisteren verloren, goed te maken. Vergne laat zien gisteren goed naar Max Verstappen te hebben gekeken, door hetzelfde binnendoorweggetje in de Senna-S te nemen, wanneer hij zich daar verremt.

Pas daarna komt er wat meer actie op de baan. Felipe Massa duikt als eerste dit weekend onder de één minuut twaalf, en blijft met een 1:11,559 een poos stevig aan kop staan. De Mercedessen laten zich nog niet van voren zien. Nico Rosberg klaagt via de boordradio over een vibratie in zijn rechtervoorband, en Lewis Hamilton verpest een setje mediumbanden door in de eerste chicane overdwars van de baan te glijden.

Wanneer de zachte banden er in het laatste deel van de training onder gaan, is het met Massa’s koppositie snel gedaan. Wie anders dan Rosberg (1:10,446) en Hamilton (1:10,560) nestelen zich op de eerste twee plaatsen. Williams laat zien dat de snelheid er goed in zit: Massa en teamgenoot Valtteri Bottas blijven binnen zeven tienden van de snelste tijd. Daarachter volgen Ricciardo, Button en de Ferrari’s.

Tegenvallend zijn de Force India’s. Nico Hülkenberg kampt met remproblemen en Sergio Pérez’ verkenningsmissie is blijkbaar niet helemaal geslaagd, want het tweetal beëindigt VT3 op respectievelijk P17 en 18.