Lange tijd was Romain Grosjean de snelste man tijdens de derde vrije training. Maar Sebastian Vettel stelde met nog slechts een paar minuten op de klok orde op zaken. Met zijn 1:44.173 verstootte hij Grosjean naar de tweede stek.

Het is bewolkt in Singapore, maar de kans op regen tijdens de laatste vrije training is slechts 10 procent. Voor de kwalificatie is er een grotere kans op buien, maar het weer is hier net zo onvoorspelbaar als in Spa-Francorchamps.

Desondanks zijn de Caterhams snel buiten en profiteren van een lege baan. Charles Pic is de eerste om een tijd te zetten: 1:52.954.In zijn eerste snelste ronde is teammaat Giedo van der Garde sneller met 1:52.134. Even is Sutil sneller dan de Nederlander, maar onze landgenoot verbetert zijn
snelste tijd met 1:50.792.

Na veertien minuten is het uit met de pret voor het Caterham-duo. Sutil scherpt de tijd aan, gevolgd door Bottas en Maldonado. Hülkenberg zorgt voor wat actie door een wild moment in bocht negen . De Duitser heeft het hele weekend al zwaar de auto onder controle te houden en heeft veel last van
overstuur.

Na 24 minuten voegen Hamilton, Rosberg, Vettel, Button en Massa zich op het circuit. De Mercedes-coureurs zetten gelijk de beste tijd, die door Grosjean aangescherpt wordt tot 1:46.833.

Terwijl Rosberg klaagt over onderstuur, neemt Webber de vaandel over van Grosjean. Daarna is het lang vrij rustig op de baan. Pas in de laatste zeven minuten wordt er weer serieus gereden. Grosjean verbetert zijn snelste tijd, maar wordt al snel door Vettel van de koppositie verstoten: 1:44.173.

En ook Van der Garde gaat lekker. Hij en Pic zijn sneller dan Saubers Gutierrez. De Mexicaan duikt echter nog vlak voor het eind naar buiten voor een snelle ronde, waarmee hij uiteindelijk toch voor de Caterhams eindigt. En Van der Garde genoegen moet nemen met een negentiende tijd.