Een flinke regenbui zorgt ervoor dat de tijden van de derde vrije training na een half uur rijden niet meer verbeterd worden. Vettel staat bovenaan, voor Hamilton en Räikkönen.

Omdat er voor de kwalificatie ook regen voorspeld is, gaan veel coureurs toch nog de baan op. Dat valt nog lang niet mee, zo ondervindt Nico Hülkenberg als eerste. De Duitser schiet ondanks zijn intermediate-banden vrijwel meteen van de baan. Hij is niet de enige: ook Carlos Sainz verkent de grindbakken, terwijl Kimi Räikkönen na een excursie door het gras een asfaltpaadje vindt dat hem terug de baan op brengt.

Fernando Alonso komt niet toe aan oefenrondjes op een natte baan, want zijn McLaren heeft de geest gegeven. Bij het opkomen van het rechte stuk valt de auto stil, en kan Alonso zich gaan omkleden. Ook Buttons auto loopt niet lekker, want de Brit komt zowel topsnelheid als grip tekort.

Max Verstappen komt in de slotminuten nog even in beeld als hij Kimi Räikkönen passeert en de Toro Rosso onverwacht een stapje opzij doet. Het is misschien even schrikken, maar Verstappen toont in elk geval over goede wagenbeheersing te beschikken. Dat zal hij nodig hebben, want vrijwel iedereen klaagt over het gebrek aan grip op de Red Bull Ring, die niet alleen nat, maar ook erg koud is. De luchttemperatuur bedraagt 12 graden celsius, op de hoger gelegen bergtoppen in de buurt wordt vandmiddag sneeuw voorspeld.