Oud-coureur Mark Webber denkt dat Fernando Alonso het seizoen niet afmaakt bij het team van McLaren. “Mentaal is hij bij lange na niet waar hij wil zijn.”

In gesprek met het Belgische Sporza verwacht Webber dat het huwelijk tussen Alonso en McLaren niet lang meer zal duren. “Hij is zwaar gefrustreerd”, meent de Australiër. “Hij komt niet voor een zesde of een zevende plaats, hij is niet geïnteresseerd in punten. Hij wil voor het podium vechten. Ik zie hem zo het seizoen niet afmaken bij McLaren.”

Tijdens de openingsrace in Australië startte Alonso als twaalfde en reed hij, ondanks zijn uitvalbeurt, naar eigen zeggen “de beste race van zijn leven.”

Alonso’s teamgenoot Stoffel Vandoorne finishte wel en kwam als dertiende over de streep. Webber denkt dat de Vlaamse rookie kan profiteren van de moeilijke situatie bij McLaren. “Alle aandacht gaat uit naar het team en de problemen met Honda. Hij kan daarom in zijn eerste seizoen in alle luwte veel leren over de Formule 1, omdat de spotlights niet op hem staan. Hij redt het wel.”