Red Bull-coureur Mark Webber vindt de discussie over de Pirelli-banden eigenlijk maar onzin. “De situatie is voor iedereen hetzelfde, dus we moeten er maar gewoon mee leren omgaan”, stelt hij.

Mercedes-coureur Michael Schumacher hekelde de door Pirelli geleverde PZero’s onlangs openlijk, door te verklaren dat deze een te belangrijke factor zijn voor de performance van de bolides en er door hun hoge slijtage bovendien voor zorgen dat coureurs meer bezig zijn met het managen van hun banden dan voluit racen.

Uitgerekend Schumachers teamgenoot Nico Rosberg was echter een volledig andere mening toegedaan. Hij stelde onlangs namelijk dat hij het helemaal niet erg vindt om op zijn banden te moeten letten, aangezien dit in zijn ogen bij het racen hoort en er juist een extra dimensie aan toevoegt.

Ook Webber doet nu een duit in het zakje, maar dan juist door zijn collega coureurs op te roepen de hele discussie links te laten liggen. “Iedereen krijgt dezelfde banden, dus we moeten er gewoon mee leren omgaan en roeien met de riemen die we hebben”, zegt hij in gesprek met Autosport.

“Natuurlijk willen we allemaal graag banden hebben die – net als voorheen het geval was – amper slijten en ronde na ronde even snel blijven, maar dat leverde nou eenmaal weinig spannende races op”, stelt Webber.

“Ik snap dat het voor een bandenleverancier moeilijk is om een goede balans te vinden tussen banden die ideaal zijn voor ons als coureurs en banden die een mooie show opleveren. De huidige banden leveren ons misschien aardig wat hoofdbrekens op, maar ze maken het racen in ieder geval wel spannend”, zo bekijkt Webber het van de positieve kant.