Mark Webber heeft na de Grand Prix van Japan hard uitgehaald naar Romain Grosjean. De Fransman verpestte Webbers race. “Misschien moet hij maar weer even op vakantie.”

Webber startte als tweede maar kon door Grosjeans tikje achteraan aansluiten en vocht zich vanuit daar naar de negende plaats. Hij eindigde op bijna een minuut achterstand van teamgenoot Sebastian Vettel.

Na afloop had Webber voor de camera’s van Sky Sports geen goed woord over voor Grosjean. “Ik kon niet goed zien wat er gebeurde maar mijn team bevestigde dat die idioot weer heeft toegeslagen in de eerste ronde”, aldus Webber.

“De rest van het veld doet zijn best om een acceptabel resultaat te halen maar hij probeert elk weekend als eerste bij de derde bocht te zijn. Dat is erg irritant. Hij verpestte vandaag weer veel voor een paar goede coureurs. Misschien moet hij maar weer even op vakantie”, meent Webber, die vindt dat Grosjean weer geschorst moet worden.

Hij stelt vraagtekens bij de rijkwaliteiten van de Fransman. “Hij moet eens goed in de spiegel kijken. Dit was compleet zijn fout. Hoe vaak maakt hij diezelfde fout wel niet in de eerste ronde? Dit is gewoon gênant.”