Mark Webber maakt zich niet ongerust om de betrouwbaarheid van Red Bulls nieuwste bolide, de RB8. De kinderziekten van de auto baren hem geen zorgen.

 

Webber viel gisteren in de ochtenduren van de test stil met een versnellingsbakprobleem, terwijl teamgenoot Sebastian Vettel eergisteren uiteindelijk wel veel ronden reed, maar ook hij voor de lunch een aantal uren in de pits had doorgebracht.

 

Ook tijdens de vorige testweek kampte Red Bull met enkele problemen. Tijdens de laatste testdag in Jerez kampte Vettel met een elektronisch probleem, terwijl er op de eerste dag ook minder gereden kon worden, al kwam dat niet door een betrouwbaarheidsprobleem maar doordat een ingevlogen onderdeel te laat arriveerde.

 

In een vraaggesprek met Autosport laat Webber optekenen dat hij zich hoe dan ook geen zorgen maakt om de betrouwbaarheid van zijn nieuwe bolide. “We hadden graag wat meer ronden gereden, maar dat gaat volgens mij voor iedereen op. Als coureur wens je achteraf van een testdag altijd dat je twintig of dertig ronden extra had kunnen doen, maar er is gewoon hard en goed gewerkt door het team.”

 

“Onze testdag verliep gisteren niet zonder problemen, maar er zijn alsnog genoeg positieve zaken waar we gelukkig mee kunnen zijn”, vervolgt de coureur die vandaag wederom in de auto zit.

 

Dat er zo nu en dan toch iets misgaat bij Red Bull, is volgens Webber niet meer dan normaal en bovendien iets dat past bij de testfilosofie van technisch directeur Adrian Newey. “Hij vindt het fijn om tijdens de testdagen met veel dingen tegelijkertijd bezig te zijn. Ik kan me bovendien nog wel herinneren dat we in voorgaande jaren ook wel eens auto’s hadden die tijdens de wintertest regelmatig stuk gingen, maar we hebben het sindsdien toch niet onaardig gedaan in de Formule 1”, besluit Webber.