Met het stoppen van Michael Schumacher en Pedro de la Rosa als F1-coureurs is Mark Webber nu de oudste van het stel. Maar van stoppen wil de 36-jarige Red Bull-coureur nog niet weten.

“Wanneer je met 20-0 geklopt wordt in kwalificatie door je teamgenoot, weet je dat je tijd is gekomen”, zegt de Australiër. “Dan moet je ook eerlijk tegen jezelf zijn en concluderen dat het genoeg geweest is.”

Maar volgens Webber is dat moment voor hem totaal niet aan de orde. “Ik kan het Vettel nog steeds erg moeilijk maken”, aldus Webber.“ De Australiër liep in het seizoen 2010 de titel in de laatste race mis omdat hij zich te veel op concurrent Alonso richtte. Vettel ging er toen als derde met de titel vandoor, de eerste in zijn carriére.

“Ik weet dat ik in de eindfase van mijn F1-loopbaan zit. Maar mijn doel is nog altijd om wereldkampioen te worden”, zegt de 9-voudig GP-winnaar. “Ik heb de afgelopen jaren regelmatig gevochten om het kampioenschap. Ik denk niet dat ik nu te oud ben om voor het kampioenschap te vechten. Het gaat er gewoon om dat alle details kloppen”, aldus Webber, die in 2013 aan zijn twaalfde F1-seizoen begint.