Red Bull-coureur Mark Webber weet heel goed aan wie zijn team de successen te danken heeft. De Australiër meent dat winnen nooit mogelijk was geweest zonder topontwerper Adrian Newey.

Adrian Newey werd in 2006 door Red Bull overgenomen van McLaren, nadat hij eerder al kampioenschapswinnende auto’s ontwierp voor Williams. Bijna zeven jaar later is de Oostenrijkse constructeur drie rijderstitels en evenzoveel constructeurstitels rijker. Deze werden allemaal in drie opeenvolgende jaren gewonnen.

Gedurende die periode van drie jaar pakte Mark Webber al zijn negen overwinningen en hij weet dat Adrian Newey daar een belangrijke rol in heeft gespeeld. “Adrian weet als geen ander de focus te bewaren en zich niet af te laten leiden door politieke spelletjes”, legt de ervaren Australiër uit. “Er wordt veel met modder gegooid in de Formule 1, maar het zo goed mogelijk ontwikkelen van een Formule 1-wagen blijft het belangrijkste. Adrian Newey weet dat als geen ander en dat is een enorm voordeel voor ons.”

“Newey zet binnen ons team de toon wat betreft het ontwerpen van de auto en de filosofie daarachter”, gaat Webber verder. “Zo iemand heb je nodig om succesvol te zijn. En als dat succes er dan eenmaal is, blijkt het veel makkelijker om ook daadwerkelijk te blijven winnen.”

Mark Webber vormt in 2013 samen met Sebastian Vettel voor het vijfde jaar op rij het rijdersduo van Red Bull. De presentatiedatum van de nieuwe auto is nog niet bekend gemaakt door het team.