Mark Webber haalde met de vierde plaats zijn beste resultaat in zijn thuisrace ooit binnen. De Red Bull-coureur was na afloop tevreden met de start van zijn seizoen.

 

Al liet de Australiër ook zien in de winter het starten nog niet geleerd te hebben. Ook in 2012 zijn de starts van Webber vooralsnog allesbehalve flitsend. Die van Nico Rosberg was dat wel, en daar was Webber van onder de indruk.

 

“Ik was blij met mijn eerste ronde”, zegt hij niettemin tegenover Sky Sports. Waarschijnlijk omdat hij uit de problemen bleef. “Ik ben benieuwd wat er mis bij mij ging, maar de start van Rosberg was ongelooflijk. Hij reed mij en Sebastian Vettel eenvoudig voorbij. Het was na de start even schikken geblazen maar daarna was ik erg blij met mijn race.”

 

“McLaren en wij reden een foutloze race en waren hier in Melbourne aan elkaar gewaagd. We zijn bovendien allebei team met ervaren coureurs die weten hoe ze een auto aan de finish krijgen. McLaren had zijn zaken in de kwalificatie beter voor elkaar. Wij hebben terrein goed te maken.”

 

“Na de neutralisatie zat het veld dicht op elkaar, maar dat vormde geen problemen. Ben benieuwd hoe het volgende week gaat. We zijn pas net begonnen maar het lijkt er op dat er mooie gevechten komen.”