Vrijwel direct na het einde van de Grand Prix van China van gisteren staken er geruchten de kop op over een deal voor 2014 tussen Red Bull-coureur Mark Webber en Porsche, maar van een overeenkomst is (vooralsnog) geen sprake.

Geruchten over een mogelijk vertrek van Webber uit de Formule 1 om in 2014 in zee te gaan met Porsche – dat dan weer met een fabrieksteam mee gaat doen aan de 24 Uur van Le Mans en het World Endurance Championship – spelen al langer op de achtergrond, maar kwamen gisteren na afloop van de Grand Prix van China naar de voorgrond.

Verschillende Engelse en Duitse publicaties claimden namelijk ‘uit betrouwbare bron’ vernomen te hebben dat de deal een gedane zaak zou zijn, waarna het nieuws zich razendsnel over het internet en Twitter verspreidde.

Radio Le Mans kondigde het nieuws gisteren als één van de eersten aan tijdens haar verslag van de 6 Uur van Silverstone, maar benadrukte wel dat het nog niet officieel was.

Het Duitse Bild doet nu een duit in het zakje door het nieuws eveneens te brengen, met daarbij de toevoeging dat het over informatie beschikt waaruit blijkt dat er onderhandelingen gaande zijn, maar de handtekeningen onder het contract nog ontbreken.

Motorsport-Total meldt dat Webber en Porsche ‘het in grote lijnen eens zijn’, maar de overeenkomst nog niet getekend is. Een woordvoerder van Porsche houdt zich tegenover de Duitse publicatie op de vlakte, terwijl Porsche-kopstuk Wolfgang Hatz alleen kwijt wil dat Porsche aan een plan werkt om ‘met de snelste auto en de beste coureurs ten tonele te verschijnen in 2014’.

Diezelfde Hatz heeft tegenover de Australische pers laten weten dat Webber op het moment niet is vastgelegd en ‘geen deel uitmaakt van het huidige testprogramma’. “Misschien dat we in de toekomst coureurs uit de Formule 1 strikken, maar dat is niet noodzakelijk.”

Webber zelf gaf vorige week donderdag tijdens de FIA persconferentie in China nog aan dat hij altijd tot later in een seizoen wacht met beslissingen over zijn toekomst. “Ik heb nog nooit na twee of drie races al besloten wat ik een jaar later ga doen, en ik vind het nu ook nog te vroeg om er al over na te denken. Ik wil dit jaar sowieso bij Red Bull afmaken en van de zomer zien we wel verder.”