Het gebrek aan constante resultaten heeft er volgens Red Bull-coureur Mark Webber voor gezorgd dat hij geen rol speelde in de titelstrijd.

De Australiër won in 2012 de Grands Prix van Monaco en Groot-Brittanië. Hij startte het seizoen met vier vierde plekken, waardoor Webber in de bovenste regionen van het klassement stond. Een reeks van zes races waarin hij slechts achttien punten scoorde, zorgde ervoor dat Webber steeds verder terugzakte. Uiteindelijk finishte hij het seizoen als zesde met 179 punten, 102 minder dan teamgenoot Vettel.

“We moeten terug naar de constante prestaties van 2010 en 2011”, zegt Webber. “Dit jaar misten we dat. Soms door fouten van mijzelf, soms ook niet. Ik probeerde af en toe in races dingen te forceren om maar beter dan vijfde of zesde te finishen. Maar door de spannende strijd dit jaar waren deze klasseringen juist van belang”, zo blikt hij terug.

Webber: “Je kunt een heleboel verklaringen verzinnen waarom het niet lukte, maar uiteindelijk waren we niet snel en consistent genoeg. In de races die ik won, heb ik laten zien dat ik wel degelijk een coureur ben die kampioenschapswaardig is.”