Het is mosterd na de maaltijd, maar nu heeft ook Mark Webber zich aangesloten in het rijtje van mensen dat Fernando Alonso complimenteert met zijn succesvolle seizoen.

Slechts drie punten kwam de Spanjaard te kort om zijn derde wereldtitel in zijn carrière te winnen. Red Bull-coureur Webber zegt tegen Autosport dat de Spanjaard waarschijnlijk zijn beste seizoen uit zijn loopbaan reed. “Wat hij achter het stuur heeft laten zien is groots. Hij heeft geen fout gemaakt dit jaar”, zegt de oudste coureur van de Formule 1 in 2013.

“Wat dat betreft is Silverstone een sleutelrace geweest in het kampioenschap. Ik passeerde hem daar voor de zege, wat hem zeven punten heeft gekost”, grapt Webber. De Australiër begrijpt dat de Spanjaard extreem teleurgesteld was na afloop van de laatste race. “Hij wist van zichzelf dat hij alles goed heeft gedaan dit jaar. Dan is de teleurstelling natuurlijk extra groot”, aldus Webber.

Eerder werd Alonso al door de teambazen verkozen tot beste coureur van het jaar. Ook in ons nieuwste Formule 1-magazine is de Spanjaard door de lezers verkozen als beste coureur van afgelopen seizoen. Sebastian Vettel liet gisteren al weten zich niet druk te maken over de verkiezingen van beste coureur van 2012.