Mark Webber staat open voor een langer verblijf in de Formule 1 en bij Red Bull, maar vindt het nog te vroeg om de onderhandelingen over een nieuw contract te openen.

Webber bekijkt per jaar of hij nog zin heeft om door te gaan. “Mijn situatie hangt af van de resultaten”, zegt hij tegen Autosprint. “Dit jaar valt er nog weinig over te zeggen. Tot aan Monaco stond ik geen enkele keer op het podium, en daar won ik. In de kwalificatie gaat het tot dusver erg goed.”

Ondertussen trekt Webber zich niets aan van de geruchtenmolen. Terwijl hij zelf in verband wordt gebracht met Ferrari, dienen zich steeds weer andere gegadigden aan voor zijn stoeltje bij Red Bull.

“Natuurlijk zijn er genoeg coureurs die voor Red Bull willen rijden”, zegt Webber. “De vraag is alleen of het team ook iets wil veranderen. Dat is aan Christian Horner, Adrian Newey, Dietrich Mateschitz en Helmut Marko. Ik heb alleen invloed op wat ik zelf doe, en volgens mij doe ik dat goed.”

“Momenteel heb ik geen contract voor volgend jaar”, vervolgt de 35-jarige Australiër. “Maar dat was een jaar geleden ook zo, en het jaar daarvoor ook. Ik heb nooit met andere teams gesproken, omdat Red Bull telkens verder met me wilde. Dat kan dit jaar opnieuw het geval zijn. Ik hoef de markt niet op te gaan, want de resultaten spreken voor zich.”