Mark Webber is vol lof over zijn opvolger en landgenoot Daniel Ricciardo, die volgens de oudere van de twee Australiërs alles goed heeft gedaan in zijn eerste races voor Red Bull.

Webber (37) verliet de Formule 1 eind 2013 om een nieuwe uitdaging aan te gaan met Porsche in het World Endurance Championship. Zijn plekje bij Red Bull is ingenomen door Ricciardo, die als Red Bull-talent vanuit opleidingsteam Toro Rosso werd gepromoveerd.

In zijn eerste zeven races voor Red Bull heeft Ricciardo een goede indruk gemaakt. De 24-jarige coureur uit Perth kan zich (meer dan) meten met teamgenoot Sebastian Vettel en heeft inmiddels zelfs al zijn eerste Grand Prix gewonnen. Reden genoeg voor Webber om Ricciardo te prijzen in gesprek met NBC Motorsports Talk: “Daniel heeft het hele jaar nog niks fout gedaan”, stelt hij.

“Hij heeft al met van alles te maken gehad: van lastig verlopen wintertests tot verregende kwalificatiesessies en noem het maar op, maar Daniel heeft het allemaal goed doorstaan en heeft nu ook nog eens zijn eerste race gewonnen.”

“Voor Daniel is het winnen van zijn eerste race uiteraard fantatisch en het is ook nog eens een belangrijke stap vooruit voor hem”, denkt Webber, die zich overigens goed vermaakt in het WEC en komend weekend de 24 Uur van Le Mans rijdt, waarin hij een gooi naar de overwinning hoopt te doen: “Of dat lukt, moeten we maar zien, maar ik voel me honderd procent klaar voor de race.”