Oud-Red Bull-coureur Mark Webber heeft ervoor gewaarschuwd het viervoudig kampioenschapsteam naar aanleiding van haar slechte voorseizoen af te schrijven voor 2014: ‘Je mag ze nooit onderschatten’.

Webber, die eind 2013 afscheid nam van de Formule 1 en het team van Red Bull, reed van 2007 tot en met 2013 voor de renstal van de energiedrankfabrikant en boekte in die tijd negen overwinningen, terwijl hij zijn teamgenoot Sebastian Vettel van 2010 tot en met 2013 van dichtbij vier wereldtitels op rij zag binnenhalen en van tijd en tijd de Formule 1 zag domineren.

Dat Red Bull slecht door de wintertests is gekomen, betekent in Webbers ogen dan ook niet dat het team de weg kwijt is en er sprake is van paniek bij de formatie uit Milton Keynes, zo stelt hij tegenover de Australische persdienst Fairfax Media.

“Iedereen zou het natuurlijk mooi vinden als Red Bull op een voor hen ongebruikelijk slechte manier aan het seizoen begint, maar je mag Red Bull nooit onderschatten”, zegt Webber. “Het zou stom zijn om ze nu al af te schrijven, want het is een absoluut topteam en ze zullen ongetwijfeld vooraan mee gaan doen.”

“Als ik nog bij Red Bull zou zitten, zou ik ook zeker niet in paniek zijn”, vervolgt de Australiër, die denkt dat het een kwestie van tijd is voor Red Bull weer op haar gebruikelijke – hoge – niveau presteert: “Hun auto is niet langzaam en ik neem aan dat hij competitief gaat zijn. Ze moeten alleen de betrouwbaarheid op orde krijgen en dan loopt het verder wel los”, voorspelt de ex-Formule 1-coureur.

Volgens Webber is het (voortijdig) afschrijven van Red Bull als titelkandidaat sowieso louter een bezigheid van de buitenwacht. “Bij Red Bull lopen nog altijd dezelfde mensen rond als tijdens de laatste jaren, dus er is niemand binnen de Formule 1 die Red Bull nu al van het favorietenlijstje heeft geschrapt”, zo merkt hij tot slot nog op.