Red Bulls Mark Webber denkt dat Mercedes-coureur Lewis Hamilton iets aan zijn benadering van de sport moet veranderen, want dat Hamilton nog altijd maar één titel heeft gewonnen, vindt hij vreemd.

“Dat Lewis nog altijd maar één titel achter zijn naam heeft staan, is iets wat veel mensen niet hadden verwacht na hoe sterk hij in zijn eerste twee seizoenen was”, zegt Webber in een interview met The Daily Mail, verwijzend naar Hamiltons debuutseizoen 2007 en kampioenschapsjaar 2008.

Volgens Webber heeft Hamilton – net als hijzelf, overigens – moeite met de Pirelli-banden, maar speelt er nog meer mee. “Ik denk dat Lewis de honger moet zien terug te vinden die hem in zijn eerste twee seizoenen kenmerkte”, zegt Webber. “Lewis was er destijds op gebrand zich te bewijzen, en dat deed hij dan ook.”

Sindsdien is dat wel anders, lijkt Webber aan te geven. “Van Sebastian Vettel wordt vaak gezegd dat iemand hem op donderdagavond uit een kastje haalt en daar na afloop van het raceweekend op zondagavond weer in weg stopt. Lewis is wat dat betreft een ander verhaal.”

“Het zit er zeker in dat Lewis volgend jaar met Mercedes voor de titel kan gaan, maar hij moet de juiste balans zien te vinden. Uiteindelijk draait het namelijk om dat je bereid bent keihard samen te werken met je team, dat je weet wat elk circuit vereist en wat je met je auto aan moet. Als je dat voor elkaar hebt, komt het succes vanzelf”, aldus Webber, die hoopt dat Hamilton het voor elkaar krijgt: “Ik zou graag zien dat hij goed presteert, want hij is er absoluut toe in staat.”