Hoewel Mark Webber inziet dat zijn kansen op de titel zo goed als verkeken zijn, weigert de Australische Red Bull-coureur de hoop – ogenschijnlijk dus tegen beter weten in – op te geven.

“Het wordt nu wel heel lastig”, verklaart Webber, die gisteren als tweede over de streep kwam in Zuid-Korea, met gevoel voor understatement.

De nummer vijf in het WK kijkt namelijk tegen een achterstand van 57 punten op nummer twee Fernando Alonso aan en ligt in totaal 63 punten achter op lijstaanvoerder – en teamgenoot – Sebastian Vettel.

“Het is me dus wel duidelijk dat er echt bizarre dingen moeten gebeuren als ik nog kampioen wil worden”, erkent de Red Bull-rijder. “Ik denk wel dat ik dit jaar nog races kan winnen, maar het gat naar Sebastian en Fernando is simpelweg enorm en tenzij iemand ons van de baan rijdt, presteren we alle drie doorgaans constant.”

“Het wordt dus een moeilijk verhaal, maar je weet het nooit”, zo probeert Webber de moed erin te houden. “Er zijn namelijk nog vier races te gaan en flink wat punten te verdelen, die pas aan het eind van het jaar allemaal bij elkaar worden opgeteld.”