Mark Webber, die zijn teamgenoot Sebastian Vettel de zege zag pakken, heeft vrede met de tweede plaats die hij in Turkije heeft behaald: “Meer zat er niet in”, beseft de Red Bull-coureur zich.

“Het was een race waarin veel gebeurde”, blikt Webber, voor wie de tweede plaats tot op heden zijn beste resultaat van 2011 is, tijdens de persconferentie terug op de race.

“Bij de start had ik het moeilijk omdat ik van de ‘verkeerde’ kant moest vertrekken”, vervolgt de coureur die na het doven van de lichten werd ingehaald door Nico Rosberg: “Dat was natuurlijk niet gelijk het eind van de wereld, al was het ook niet ideaal, want het kostte wel een paar ronden om Nico weer terug te pakken.”

“Sebastian had daardoor al een gat geslagen en ik moest vervolgens wat eerder naar de pits dan verwacht, maar zo gaat het nu eenmaal”, relativeert hij verder.

De Australiër raakte vervolgens zo ongeveer halverwege de race slaags met Ferari-rijder Fernando Alonso, die hem tijdelijk de tweede plaats afpakte. “Het was vrij onverwacht dat Fernando ineens het duel met me aan kon gaan, maar het was een leuk gevecht.”

Dat Webber de slag met Alonso uiteindelijk toch nog in zijn voordeel wist te beslissen en de tweede plaats terug kon pakken, dankt hij aan de versere banden die hij in de slotfase onder zijn RB7 had zitten: “We hadden ze nog over van de kwalificatie en daardoor kon in Fernando weer voorbij.”

Al met al is Webber dan ook zeker niet ontevreden met zijn tweede plaats en de achttien punten die daar bijkomen. “Meer dan dit zat er vandaag niet in”, weet de huidige nummer drie uit het kampioenschap.