Voormalig Red Bull-coureur Mark Webber is bang dat Daniel Ricciardo zijn liefde voor de Formule 1 zal verliezen als de resultaten bij zijn nieuwe team Renault volgend jaar uitblijven.

Ricciardo heeft het geluk dit seizoen duidelijk niet aan zijn zijde. Hij viel al acht keer uit, waarvan zes keer met een technisch probleem. Nadat hij vorig weekend in Mexico opnieuw uitviel, droop de teleurstelling er vanaf bij de normaal zo vrolijke Australiër. Na de race suggereerde hij zelfs even dat hij het seizoen niet meer af wilde maken, maar dat relativeerde hij vorige week in het onderstaand Instagram-bericht.

Lees ook: Klap na klap voor Ricciardo: ‘Ik word er kwaad van’

Tekst gaat verder onder de video.

https://www.instagram.com/p/BpphmspnfDl/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Landgenoot Mark Webber is bang dat de resultaten bij Renault volgend jaar zullen uitblijven. Opgeteld bij de pech van dit seizoen kan dit er volgens Webber toe leiden dat Ricciardo zijn interesse in de sport verliest, vertelt hij in gesprek met de Australische krant The Herald Sun. “Het is overduidelijk dat hij niet kan wachten tot het seizoen voorbij is, en dat is zorgelijk. Ik wil niet dat hij zijn liefde voor de sport verliest”, is Webber duidelijk bezorgd.

De pechreeks is volgens Webber een ware beproeving voor Ricciardo. “Hij zal zich nu afvragen of hij dit nog wel wil. Hij moet zich hervinden en terugslaan met Renault volgend jaar. Ik vind het nog steeds een rare beslissing, maar hij doet het omdat hij een andere omgeving wil. Hij kan nu goed uitvinden hoeveel hij werkelijk geniet van de sport.”