*

Webber: winnen van Verstappen hoofddoel voor Ricciardo

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

6 februari 2018 10:33

Webber: winnen van Verstappen hoofddoel voor Ricciardo

Daniel Ricciardo doet er verstandig aan zich eerst te richten op het verslaan van Max Verstappen en daarna pas na te denken over zijn toekomstplannen. Dat zegt Ricciardo’s landgenoot Mark Webber.

In een interview met Motorsport.com zegt Webber dat het voor Ricciardo weinig zin heeft om nu al te gaan kijken of hij zijn contract bij Red Bull aan het eind van 2018 laat verlengen. Zijn marktwaarde hangt immers in grote mate af van het resultaat in zijn onderlinge strijd met teamgenoot Max Verstappen. Verslaat hij die, dan ligt de weg wellicht open voor een transfer naar Mercedes of Ferrari.

“Allereerst moet Daniel zorgen dat hij Max Verslaat”, stelt Webber. “En dat weet hij zelf ook. Als we vijf of zes maanden verder zijn, dan heeft hij zelf ook een beter zicht op de opties voor de komende seizoenen.” Webber ziet in Rcciardo een goede opvolger van Valtteri Bottas bij Mercedes, maar het is heel goed mogelijk dat die bij goed functioneren gewoon bij Mercedes mag blijven. “Mercedes zal die tijd ook nodig hebben om Valtteri Bottas te evalueren. Rond de Grand Prix van Canada wordt de balans doorgaans opgemaakt.”

Webber stelt dat hij bij goede resultaten ook niet vreemd zou opkijken als Ricciardo gewoon bij zijn huidige team blijft. “Als hij Max verslaat en de auto is in staat om races te winnen, dan zit Daniel goed.” In het geval dat zowel Verstappen als Ricciardo na 2018 bij Red Bull blijft, dringt zich wel de vraagt op waar Carlos Sainz dan moet blijven. De Spanjaard is nu nog uitgeleend aan Renault, maar staat nog altijd onder contract bij Red Bull. “Helmut Marko is gek op Carlos”, weet Webber. ”Net zoals hij gek op Max is. Maar ik denk dat Marko het ook niet erg zou vinden om Daniel wereldkampioen te zien worden.”