Het aftellen is officieel begonnen. Nog maar twee weken voordat de paddock in Melbourne weer volstroomt met F1-personeel, coureurs en media. We hopen natuurlijk allemaal op mooie Grand Prix’ met aan het eind een geweldig slotakkoord. Maar aan de vooravond van het nieuwe seizoen heb ik ook mijn eigen wensenlijstje voor een geweldig F1-jaar.

1. Een zege voor Kimi Räikkönen! Ik ben fan van de Fin en kan al genieten van zijn chagrijnige gezicht als hij weer eens tweede is geëindigd, maar ik gun hem die zege ook. Het is alweer vijf jaar geleden en het zou zo maar eens zijn laatste jaar bij Ferrari kunnen zijn.

2. Succes voor Toro Rosso. De renstal uit Faenza is wat mij betreft het meest sympathieke team in de paddock. Een normaal interview is bij veel teams al te veel moeite, terwijl Toro Rosso de teambaas je desnoods mee de garage inneemt om je bij de auto tekst en uitleg te geven. Hun avontuur met Honda is gewaagd en het zou mooi zijn als het ze daadwerkelijk ook wat oplevert.

3. De terugkeer van de gridgirls. Wat een onzin om die te verbannen!

4. Een betrouwbare motor voor Max Verstappen. Dan komt de rest vanzelf.

5. Robert Kubica die halverwege het seizoen Sergej Sirotkin vervangt. Misschien sneu voor de Rus, maar aangezien ik die niet ken is het makkelijk afserveren 😉 Kubica daarentegen heeft altijd op mijn lijstje favoriete coureurs gestaan. Super talentvol en super grappig. Ben enorm benieuwd wat hij nog kan en wil dat graag tijdens race-omstandigheden zien.

6. Sebastian Vettel die eindelijk de stap naar Instagram maakt. Met zijn gevoel voor humor is dat een instant-succes.

7. Nyck de Vries die gevraagd wordt een keer de testen voor McLaren in plaats van de gehypte Lando Norris.

8. Een podium voor Nico Hülkenberg! Onze voormalige columnist, gek op hagelslag en vanillevla, is al sinds 2010 actief in de Formule 1, maar nog nooit eindigde hij op het podium. Een record! Er was die verrassende pole in Sao Paulo in 2010 en die keer dat hij de race aan kop ging (2012: eveneens op Interlagos) maar het succes bleef almaar uit. Zo jammer…

9. Een knopje op de auto waardoor het geluid van de V6-motor opeens weer klinkt als een V12.

10. En last but not least: een zege voor Fernando Alonso. Dat mag natuurlijk ook tijdens de 24 uur van Le Mans zijn, maar de passie en inzet van deze Spanjaard moet dit jaar een keer beloond worden.

Bovenstaand lijstje is in willekeurige volgorde tot stand gekomen. Wat zijn jullie wensen voor dit seizoen? Laat het ons weten in de comments hieronder.